Hány zárral lesz biztonságos egy bejárati ajtó?

Saját otthonába mindenki szeretné jól, és a lehető legnagyobb biztonságban érezni magát. Ahhoz pedig, hogy garantáltan ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés az éjszaka közepén, gondoskodnunk kell arról, hogy a bejárati ajtón megfelelő zár legyen.

Természetesen már maga az ajtó állapota és kora is fontos lehet biztonsági szempontokból, hiszen egy öreg, elvetemedett bejárati ajtót egy tapasztalt betörő másodpercek alatt ki tud nyitni egy feszítővas segítségével. De fontos kiemelni azt, hogy semmit nem ér egy szuper minőségű biztonsági ajtó akkor, ha a zár silány minőséggel rendelkezik.

Mit tudnak a tolózárak, és mi az előnyük?

Lényeges tehát, hogy a bejárati ajtónk jó minőséggel rendelkezzen, de fontos emellett még a jó zár, mely lehet akár tolózár is. Ebben az esetben azonban csak olyat válasszunk, melyet kulccsal is tudunk nyitni, és zárni, hiszen ezek sokkal nagyobb biztonságot tudnak nyújtani számunkra. Szerencsére a tolózárak között is megkülönböztethetünk ma már több félét, hiszen a kínálat hatalmas.

Léteznek például olyan típusú tolózárak is, melyek ki lettek egészítve egy erős vasrúddal, ami az egész ajtó síkjában helyet kapott.

Ha saját ingatlanunkat, családunk épségét, és egyéb értékeinket szeretnénk megóvni az illetéktelen betolakodóktól, akkor ne vegyük félvállról sem a zár, sem a bejárati ajtó állapotát, típusát és minőségét. Ha az ajtón pedig egyszerre több zár is található, akkor használjuk is ki azokat, és este, illetve, ha elmegyünk otthonról az összeset zárjuk be.

Sok betörő felfeszíti a zárat, ám azt szeretnék lebonyolítani a lehető legrövidebb idő alatt. Ha végül egyszerre adott esetben 4-5 darab zárral találják magukat szemben, akkor valószínűleg időhiány miatt félbe fogják hagyni a betörést, és keresnek inkább egy olyan ingatlant, ahova könnyebben, és gyorsabban be tudnak jutni.

Bár az emberek egyre több mindent szeretnének saját maguk megcsinálni, spórolás szempontjából, mégis azt javasoljuk, hogy zárcsere, vagy zárbetétcsere esetében nem érdemes nekiállni saját magunk megbütykölni a zárat, főleg abban az esetben, ha egy bejárati ajtóról van szó. Csak egy megfelelő tudással, és tapasztalattal rendelkező szakember tudja precízen és pontosan elvégezni a munkát úgy, hogy az később biztonságos is legyen.

Kategória: Blog.