Miért érdemes hevederzárat felszerelni a bejárati ajtónkra?

Egy egyszerű ajtón, amely gyengébb minőséggel és könnyű szerkezettel rendelkezik, egy tapasztalt betörő pillanatok alatt be tud jutni, hiszen egyszerűen berúgja az ajtót. Ezt a betörési módszert tudjuk megakadályozni azzal, ha a bejárati ajtónkat hevederzárral szereljük fel.

Mivel ma már a lakások nagy része egyszerű, műanyag bejárati ajtókkal van felszerelve, ami nem csak könnyen berúgható, hanem könnyedén fel is feszíthető, mindenképpen el kell követnünk mindent annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy illetéktelen betolakodó jusson be az otthonunkba. A leghatékonyabb védekezési mód pedig még a szakemberek véleménye szerint is a mechanikus behatolás elleni acélszerkezetű ajtó, mely hevederzárral van kombinálva.

A betörések ellen a hevederzár lehet a legpraktikusabb megoldás mind közül! A felszerelése rendkívül gyors és hatékony védelmet tud nyújtani az illetéktelen betolakodók ellen.

A hevederzár felszerelésével a szakember megerősíti a bejárati ajtónkat, mely különösen ellenálló lesz a későbbiek során a külső behatások ellen.

Azok a hevederzárak pedig, melyek mechanikai védelemmel is el vannak látva fúrás, törés, savazás, és finomnyitás ellen is védelmet tudnak nyújtani. Beszerelését azonban mindig szakemberre kell bíznunk, hiszen csak ebben az esetben fogunk egy masszív, strapabíró, jól működő, erős védelemmel ellátott bejárati ajtót kapni.

Hogyan működik a vízszintes, és a függőleges hevederzár?

Léteznek vízszintes hevederzárak, melyek a legtöbb esetben fel vannak szerelve az ajtókra. Ezek vásárolhatók meg a legtöbb fajtában, színben, és méretben is. Ezek a hevederzárak minden esetben a bejárati ajtó belső felére kerülnek fel, és kulcs segítségével tudjuk azt működésbe hozni. A szerkezet fogaslécekkel működik, így tud a zár egyszerre mindkét oldalon lereteszelni az ajtót. Ennél a típusú hevederzárnál nagyon fontos, hogy jó zárbetét legyen a bejárati ajtóhoz vásárolva.

A függőleges hevederzárat a legtöbb esetben az ajtó közepére szokták felszerelni. Ez a zár ilyenkor alul és felül is záródik, így tudja hatékonyan megvédeni a bejárati ajtónkat. A fent található reteszelés az ajtótokra történik meg, a lenti pedig a padlózatba fog belefutni. Ennél a típusú hevederzárnál is nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen maga a zárszerkezet is.

Kategória: Blog.