Mul-T-Lock Interactive eCliq

A Mul-T-Lock legújabb szabadalommal védett elektromechanikus zárbetétcsaládja, amely az Interactive platform tulajdonságait ötvözi egy forradalmian új elektronikus rendszerrel mindezt energia forrás nélkül, egyetlen zárhengerben.

Az így kialakult rendszer egyedülálló biztonságot és egyszerű programozhatósága révén határok nélküli flexibilitást biztosít tetszőleges darabszámú és bonyolultságú főkulcsos rendszerek kialakításához. A zárbetét mechanikus része a Mul-T-Lock Interactive platformon alapul. A speciális (szabadalommal védett) kulcs és zárbetét az úszó csapokkal valamint a teleszkópikus (csap a csapban) zárhengerekkel a legkorszerűbb, magas biztonsági szintet képviselő zárbetéteket jelentik. A szabadalommal védett elektronikus CLIQ modullal ellátott zárhenger (természetesen a méretek megnövekedése nélkül) egy apró adatkódoló egység, ami ha a kulcsot a zárbetétbe helyezik a kulcsfejből érkező kódolt, elektromos jeleket képes felismerni és a jogosultságnak (programozásnak) megfelelően engedélyezni, vagy tiltani azt.

Tehát, hogy a kulcs elfordulhasson a zárban, egy részről szükség van egy mechanikus (hagyományos) kulcs egyezésre, másrészről egy elektronikus azonosításra. Ha mindkettő megfelel, csak akkor fordítható el a kulcs a zárbetétben.

Az Interactive CLIQ kulcs egyedi elektronikus azonosítóval rendelkezik, ami lemásolhatatlan és megváltoztathatatlan. A kulcsfejben elhelyezett cserélhető, hosszú élettartamú elemnek köszönhetően a zárbetét energiáját a kulcs behelyezésekor felépülő induktív hurok szolgáltatja. Ennek következtében a zárbetét semmilyen külső energia ellátást (elemmel, vagy vezetékkel) nem igényel.

A Mul-T-Lock Interactive CLIQ zárbetét felszerelése és mérete teljesen megegyezik egy hagyományos zárbetétével, ezért egy zárbetét csere semmilyen mechanikai átalakítást vagy vezetékezést nem igényel.

A zárbetéthez mellékelt program segítségével az épület üzemeltetője számítógépével vagy egy hordozható programozó egységgel (opció) tetszőlegesen kialakíthatja vagy változtathatja a kulcsok nyitási jogosultságát akár időablakokat, vagy nyitási darabszámot megadva minden egyes CLIQ kulcshoz. Az Interactive CLIQ rendszer minden zárást és nyitást memóriájában megőriz, lehetővé téve ezzel a kulcshasználat teljes körű nyilvántartását. Kulcsvesztés esetén a zárbetét cseréjére nincs szükség, elegendő mindössze az elvesztett kulcsot ?kitiltani? a rendszerből.

Az Interactive CLIQ kulcsok kompatibilisek, az Interactive, és a Classic zárbetétekkel, ezért egy CLIQ kulccsal (megfelelő mechanikai kialakítás esetén) Interactive, vagy Classic zárbetétek is nyithatók.

A CLIQ kulcsok mechanikai kialakításuk révén víz és ütés -állók, karbantartást nem igényelnek.

Mabisz minősítés itt tekinthető meg