Rossz környékre is bátran költözhetünk?

Amikor költözésre kerül a sor, nem mindig mi döntünk, hogy hol keresünk albérletet vagy hol vásárolunk lakást, hanem az anyagik körülményeink és az életkörülményeink. A munka, a gyerek iskolája vagy más egyéb tényező nagyban befolyásolhat minket, ez pedig azt jelenti, hogy nem mindig a legbiztonságosabb környékre kerülünk egy adott városba. Ezt persze elsőre nem mindig látjuk. A költözés előtt természetesen érdemes utána járni, hogy egyes környékek mennyire biztonságosak. A rendőrségen létezik egy úgynevezett bűnügyi térkép, mely statisztikák alapján megmutatja, hogy mennyire biztonságos egy adott környék.

Ha két környék közül kell választanunk, érdemes megnézni ezt a statisztikát, hogy a jó döntést hozhassuk meg. Akkor sincs persze baj, ha végül mégis a rosszabb környékre költözünk, mert nagyon sok mindent tehetünk, hogy biztonságosabbá tegyük a lakást. Albérlet esetén persze engedélyt kell kérnünk a főbérlőtől, de ha saját lakásról van szó, akkor érdemes az ajtók és az ablakok ellenőrzésével kezdeni, esetleg kicserélni, mert nem is gondolnánk, hogy az ajtó és az ablak egy fesztő vassal akár ki is mozdítható a keretéből.

Amit mindenképp meg kell tennünk otthonunk védelmében

Ha az ajtó és az ablak rendben van, akkor a zárakra kell nagy hangsúlyt fektetni. Egyetlen zár is elég lehet, de érdemes plusz zárat, tolózárat is beszerezni a bejárati ajtóra. Persze egyetlen zár is elég lehet. Egy megfelelő minőségű, biztonsági zár, amely több ponton is záródik, és persze jó minőségű ajtóban van elég lehet  betörők távol tartására. Érdemes lehet ablak vagy ajtórácsban is gondolkodni, mert ezek is komoly védelmet jelenthetnek. Ajtórácsot a társasházak esetében még ma is gyakran láthatunk.

Ebben az esetben is figyelnünk kell, hogy az ajtórácson is minőségi zár legyen, minimális védelemmel legyen legalább ellátva, ellenkező esetben könnyen feltörhető, így nem éri el a célját az ajtórács. Az ablakrácsot leginkább földszinti lakások esetén szokták választani, de családi házak esetén sem ritka.

Kategória: Blog.