Mul-T-Lock főkulcsrendszerek

Egyetlen kulcs minden zárhoz, mindez biztonságosan a nyitási jogosultságok figyelembevételével.

A Mul-T-Lock piacvezető a fő és vezérkulcs rendszerek tervezésében, és kivitelezésében. A hivatalos Mul-T-Lock Centerek rendszeres képzés eredményeként képesek tetszőlegesen bonyolult vezérkulcsos rendszerek számítógépes tervezésére, kivitelezésére és karbantartására. Önnek mindössze annyi a dolga, hogy befáradva egy hivatalos Mul-T-Lock Centerbe igényeit elmondja.

A főkulcsrendszer lehetővé teszi, hogy Ön valamennyi a rendszerben levő ajtót nyithassa, míg a felhasználók egy másik csoportja csak egy meghatározott számú zárat tudjon nyitni. Az így kialakított rendszer biztonságos és kényelmes, hiszen minden a főkulcsrendszerbe foglalt ajtót az előre meghatározott jogosultságok szerint egyetlen kulcs nyit.

Egy jól megtervezett főkulcsrendszer a fentieken túl rugalmasságának köszönhetően alkalmas a bővítésre, vagy a rendszeren belüli változtatásokra is.

A főkulcsrendszer típusai:

  • Egyforma zárlatú rendszerek
  • Egyszerű főkulcsrendszer
  • Portál típusú főkulcsrendszerek
  • Csoportos, egymást átfedő főkulcsrendszer

Egyforma zárlatú rendszerek

Az egyforma zárlatú rendszerek esetén minden, a rendszerbe foglalt zárat (ajtó, lakat, bútor ?) egyetlen kulcs nyit. Mindegyik kulcs mindegyik zárat nyitja.

Egyforma zárlatú rendszerek

Portál típusú főkulcsrendszerek

Ha egy családi házban azt szeretné, hogy például a kertész csak a kertkaput és a szerszámos kamrát nyithassa, de a házba ne juthasson be, vagy egy lakóházban a lakók a garázsba, vagy a közös helyiségekbe a lakáskulcsukkal juthassanak be, de természetesen a lakók egymás lakását ne nyithassák, akkor portál típusú főkulcsrendszer kialakítására van szükség.

Portál típusú főkulcsrendszerek

Egyszerű főkulcsrendszer

Minden ajtónak saját kulcsa van, melyek csak a saját ajtót nyitják, de van egy főkulcs, mellyel minden ajtó nyitható.

Egyszerű főkulcsrendszer

Csoportos, egymást átfedő főkulcsrendszer

Ebben az esetben a zárbetétek csoportokat alkotnak. Mindegyik csoportnak saját főkulcsa van. Létezik egy vezérkulcs, ami nyitja az összes a rendszerben levő ajtót, lakatot vagy egyéb zárat. A zárbetétek saját kulccsal is rendelkezhetnek. Az egyes csoport-főkulcsok nyithatnak más csoportba tartozó zárbetéteket is, ezzel egy keresztezett mozgást biztosítva.

Csoportos, egymást átfedő főkulcsrendszer

A fenti főkulcsrendszerekkel több száz zárat tartalmazó tetszőlegesen bonyolult épületek zárási funkcióját lehet megoldani. A Mul-T-Lock zárrendszerek kompatibilitása miatt a főkulcsrendszerek elemeit az egyes ajtók vagy lakatok biztonsági igényének megfelelő típusú Mul-T-Lock zárbetéttel lehet felszerelni, így biztosítva a rendszer gazdaságos kiépítésének lehetőségét.

Letöltés

Fő kulcs mátrix kitöltési minta.

Fő kulcs mátrix üres táblázat.

Fő kulcs rendszer leírása.

Fő kulcs kinek javasoljuk.